Reparasjoner

Tennene bruker vi hver dag og det som brukes - det slites. Det vil med tid og stunder bli behov for reparasjoner av tennene, og det kan vi hjelpe deg med.
Vi kan hjelpe med å legge fyllinger der det har gått av skall eller blitt hull. Vi kan skifte ut slitte amalgamfyllinger med plastfylling der det lar seg gjøre. Vi kan lage fasader/kroner/broer der det er behov for dette.

Odontofobi/Tannlegeskrekk

Vi har et ønske om at alle skal føle seg vel når de blir behandlet hos oss. For oss er det viktig at vi ser hele mennesket, det fysiske og det psykiske henger svært tett sammen. Vi har flere pasienter med tannlegeskrekk, og det er viktig for oss å gi alle en god opplevelse slik at tannlegeskrekken kan bli lettere å takle.

Rotfylling

Dersom nerven i tannen har vært utsatt for et traume eller blitt syk av annen årsak kan vi rotfylle tannen. Da fjerner vi nervevev inne i tannen og erstatter dette med et materiale som holder bakterier borte og gjør at tannen kan klare seg fint.

Proteser

Vi kan også hjelpe til med å lage avtakbare delproteser eller helproteser - gebiss. Vi samarbeider med lokale tannteknikere som sikrer god kommunikasjon og rask levering.

Bleking av tenner

Vi tilbyr bleking av tenner, og kan fremstille individuelt tilpassede skinner som kan brukes hjemme, for en skånsom og effektiv form for tannbleking.

Andre utfordringer?

Isete tenner/tannhalser:
Tenner utsettes for temperatursvingninger. Varm kaffe - kald is, høres nydelig ut, men kan føles som et lynnedslag for enkelte. Dette kan være pga ugunstig tannbørstemønster, syreinntak, dyp "krakkelering" - små sprekkdannelser i tennene. Det kan være helt uskyldige "defekter" som kan være svært enkelt å gjøre noe med, og dermed gjøre hverdagen mye bedre.


Syreskader:
Det er mange i dag som sliter med nedslitte tenner, det inntaes mye syrlig gjennom mat og drikke, og andre kan ha slitt med oppkast av ulike årsaker. Dette er noe det er viktig å ta tak i. Forsøke å finne årsak til problemet, for så å beskytte tennene i størst mulig grad.


Akuttbehandling:
Vi utfører også akuttbehandling, så ta kontakt om det er noe som er vondt eller haster!

Økonomi

Studentrabatt:
Vi har 10% studentrabatt mot fremvisning av studenbevis.

Støtteordning:
Det er ikke en automatisk egenandelsordning hos tannlegen i Norge, slik det er hos fastlegen, men i noen tilfeller vil Helfo kunne gi støtte til tannbehandling. Vi har kunnskap om din behandling hos oss kvalifiserer for/til Helfo-støtte, og i de tilfellene betales kun egenandel. Ta kontakt om det er noe du lurer på.

 

Snorkeskinner

Eline har gått på kurs og lært om snorkeskinner, så dette er et produkt vi kan tilby. Det er et godt hjelpemiddel mot det som kalles sosial snorking, men brukes også for den mer alvorlige søvnapne - pustestopp. Hver pasient screenes og vurderes om det er mulig at vi kan fremstille en snorkeskinne, eller om pasienten må henvises for videre utredning hos en øre-nese-halsspesialist.

Gode løsninger

Det finnes som regel flere veier til mål, og dette er noe vi synes er fint å kunne diskutere med pasienten slik at vi blir enige om en faglig god, og for pasienten - funksjonell og gjennomførbar løsning.